HäloVägvisaren Annettes hemsida
Min bakgrund

Jag är Socialpedagog och har dom senast 20 åren jobbat inom Socialt arbete med ungdomar i Lund, jobbar 80% här. Jag jobbar där utöver som Näringsterapeut främst på fredagar. Jag har inte kvar lokalen Hälsokompassen utan tar emot besök från januari 2018 på Sunnanväg 2 D i Lund.  


Jag har alltid jobbat med människor men haft som intresse hur man kan stärka sin hälsa med naturliga metoder. Har t.ex. gått grundutbildning i Zonterpi som jag använt till ”husbehov”, har även gått utbildningar i Rosenmetoden samt jobbat extra ett år på det Antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken i Järna, då jag var intresserad av deras alternativa sjukvård. Jag har också läst och intresserat mig för kost och näring.

 

Att jag har utbildat mig till Näringsterapeut började med att jag fick en dotter 1997 som hade mycket eksem, omfattande matallergi och var hyperaktiv. Det är normalt att barn är aktiva och trotsiga  men hon var så aktiv att det inte fanns någon möjlighet att t.ex. få henne att sitta ner vid bordet och äta vid ettårsålder. För att få henne att äta fick ge henne välling och annan mixad mat på flaska medan hon satt i vårt knä och tittade i en bok.

 

Jag kände till att Naturläkare Peter Wilhelmsson jobbade med Näringsterapi och att han  skrivit en bok som hette ”Besegra din allergi”, så jag kontaktade honom. Peter rådde mig att gör en Hårmineralanalys på min dotter. Jag fick gjort en Hårmineralanalys och blev mycket imponerad av det svar som kom, där det fanns en beskrivning av vad för problem som kunde uppstå med de näringsbrister som hon hade, vilket stämde mycket väl med hennes besvär. Hon hade framförallt mycket låga värden av Kalcium och Magnesium, vilka är lugnande mineraler, brist på dessa visade sig kunna ge symtom som hyperaktiviet, allergi och sömnsvårigheter.

Jag hade redan sedan tidigare uteslutit mat som förvärrade exemet och gett extra fettsyror bl.a GLA och probiotika (nyttiga bakterier), började nu även ge tillskott av vitaminer och mineraler. Min dotter blev allt bättre och efter ett år kunde man inte tro att det var samma barn, hon blev mycket lugnare, eksemen började gå tillbaka och matallergin blev bättre för att efterhand helt försvinna. Hon har idag inga besvär alls, inte ens någon pollenallergi. 

GLA gav jag för att det är bra vid eksem  men jag har senare förstått att det även är användbart vid hyperaktivitet, då det ger en lugnande effekt, om detta kan du läsa mer under "fettets betydelse".

För mig finns det ett klart samband mellan näring, psykisk och fysisk hälsa. Efter dessa goda resultat med min dotter och då jag även själv fått bukt med mina egna magproblem och andra besvär genom att utesluta allergener och bygga upp tarmen, fanns det en stor motivation att lära mig mer för att kunna vara till hjälp för andra.

 

Utbildning

Jag har gått min Utbildning till Näringsterapeut på Nordiska Närings och Fytoterapi skolan i Stockholm under 2 år. Där är Peter Wilhelmsson rektor och en av lärarna. Det har varit en mycket givande utbildning som jag är mycket nöjd med.

Jag blev klar med den Basmedicinsk utbilning som jag gått via Thalamus, för Jan Westman, hösten 2009.


Jag avslutade den Näringsterapeutiska utbildningen  2007 och startade då upp mitt företag Hälsovägvisaren, inledde med att jobba på Hälsans Hus och har senaste åren varit på HälsoKompassen på Klostergården men lämnade denna lokal sommaren 2017. Tar nu istället emot besök på Sunnaväg 2D.