HäloVägvisaren Annettes hemsida
Min bakgrund


Jag har en ny hemsida påVälkommen hit istället!  

Jag är Socialpedagog och har dom senast 20 åren jobbat inom Socialt arbete med ungdomar i Lund, jobbar 80% här. Jag jobbar där utöver som Näringsterapeut främst på fredagar. Jag har inte kvar lokalen Hälsokompassen utan tar emot besök från januari 2018 på Sunnanväg 2 D i Lund.  


Jag har alltid jobbat med människor men haft som intresse hur man kan stärka sin hälsa med naturliga metoder. Har t.ex. gått grundutbildning i Zonterpi som jag använt till ”husbehov”, har även gått utbildningar i Rosenmetoden samt jobbat extra ett år på det Antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken i Järna, då jag var intresserad av deras alternativa sjukvård. Jag har också läst och intresserat mig för kost och näring.

 

Att jag har utbildat mig till Näringsterapeut började med att jag fick en dotter 1997 som redan som ettåring hade mycket eksem, omfattande matallergi och var hyperaktiv. 

 

Jag kände till att Naturläkare Peter Wilhelmsson jobbade med Näringsterapi och att han  skrivit en bok som hette ”Besegra din allergi”, så jag kontaktade honom. Peter rådde mig att gör en Hårmineralanalys på min dotter. Jag fick gjort en Hårmineralanalys och blev mycket imponerad av det svar som kom, där det fanns en beskrivning av vad för problem som kunde uppstå med de näringsbrister som hon hade, vilket stämde mycket väl med hennes besvär. Hon hade framförallt mycket låga värden av Kalcium och Magnesium, vilka är lugnande mineraler, brist på dessa visade sig kunna ge symtom som hyperaktivitet, allergi och sömnsvårigheter.

Jag hade redan sedan tidigare uteslutit mat som mjölkprodukter och ägg som förvärrade exemen och hade gett olika tillskott som GLA, probiotika m.m., jag började nu även ge tillskott av vitaminer och mineraler. Min dotter blev allt bättre och efter ett år var hon mycket lugnare, eksemen försvann och matallergin blev bättre för att efterhand helt försvinna. Denna erfarenhet gjorde att jag själv ville bli näringsterapeut för att kunna hjälp andra.

För mig finns det ett klart samband mellan kost, näring, patogener, psykisk och fysisk hälsa. 
Jag har efterhand som åren gått förstått mer  och mer hur väsentligt det är med vilken kost vi äter och hur verkligen frukt, bär, groddar, alger, grönsaker och gröna blad kan vara vår medicin men jag har även mer och mer insett hur viktigt det är att komma tillrätta med olika toxiner och patogener som de flesta av oss bär på och som hindrar vår självläkande förmåga. 


Jag har på senare år fått Borrelia och själv behandlat denna, då jag inte tålde antibiotika. Jag fick med hjälp av olika kostförändringar, örter och näringstillskott Borrelian att gå tillbaka även om det tog sin tid men jag har blivit helt bra. 

 

Utbildning

Jag har gått min Utbildning till Näringsterapeut på Nordiska Närings och Fytoterapi skolan i Stockholm under 2 år. Där är Peter Wilhelmsson var rektor och en av lärarna. 

Jag blev klar med den Basmedicinsk utbilning som jag gått via Thalamus, för Jan Westman, hösten 2009.


Jag avslutade den Näringsterapeutiska utbildningen  2007 och startade då upp mitt företag Hälsovägvisaren, inledde med att jobba på Hälsans Hus och har senaste åren varit på HälsoKompassen på Klostergården men lämnade denna lokal sommaren 2017. Tar nu istället emot besök på Sunnanväg 2D.